Sydafrikanska blogging undersökningsresultat släppt

2008 December 2
av Ismail Dhorat

24.com körde en blogging undersökning mellan den 24 oktober och 7 november deltog nästan 20% av de 5000 aktiva bloggare i Sydafrika i en av de största undersökningens i bloggvärlden. Enligt Arthur Goldstuck av World Wide Worx - Sydafrikas ledande oberoende teknisk forskning och strategi organisation - från och med januari 2008 fanns det cirka 4000 aktiva sydafrikanska bloggar som fått mer än 10,5 miljoner sidvisningar och över 1,8 miljoner unika användare varje månad,

"Sydafrikas bloggosfären blomstrar, underblåser mikro publicering gemenskaper av likasinnade individer. Detta publicerar demokrati i handling ", säger Matthew Buckland, General Manager för online-publicering och sociala medier på 24.com.

Virtuell gemenskap, verkliga anslutningar

"Långt ifrån att vara datanörd som lever i en techie värld, bloggare är människor som plaska i en virtuell värld, men mycket värde verkliga världen interaktioner", konstaterar Buckland. Medan bloggosfären innebär ett aktivt engagemang i en virtuell gemenskap, intressant, har ungefär hälften av alla bloggare träffat andra bloggare i person offline genom att blogga.

Växande trend: mobs

Enligt 24.com undersökningen har nästan tre fjärdedelar av de svarande (73,4 procent) deltog i ett möte bloggare, eller MOB. Bland dem som har deltagit i en MOB: - 25,9 procent har gått en gång; - 39,9 procent har deltagit i mer än ett men mindre än fem; och - 34,2 procent har deltagit i mer än fem folkmassor.

Urban, vit och mogna

Enligt undersökningen finns det en jämn uppdelning av män och kvinnor blogging, med 58 procent i åldrarna 25 och 44 och 95 procent med antingen engelska eller afrikaans som sitt första språk. Kapstaden och Johannesburg / Pretoria är till synes de epicentrum för att blogga i Sydafrika, som står för mer än 75 procent Sydafrikas aktiva bloggare.

Internet veteraner

Även om många bloggare är nybörjare - med över 20 procent efter att ha bloggat för mindre än ett år - Sydafrikas bloggosfären omfattar för närvarande några avancerade Internetanvändare med:

- Mer än två tredjedelar har varit på Internet under minst ett decennium;

- En femtedel har bloggat i tre år eller mer; och

- Över 40 procent ha skrivit minst en blogg innan de nuvarande.

Rika, med barn

Bland de tillfrågade, 42,5 procent tjänar mer än R20 000 per månad med mer än 15 procent tjänar mer än R50 000 per månad. Intressant, 58 procent av Sydafrikas bloggare är gifta eller lever tillsammans och 46 procent av dem har barn.

Blogg för skojs skull, inte pengar

Blogga, för det mesta, är för närvarande inte om att tjäna pengar. Enligt de tillfrågade i undersökningen, till 60,7 procent blogg uttrycka sig eller ha kul, medan endast 7,9 procent har en kommersiell motivation. Mer än 88 procent av de tillfrågade erkänner att göra några pengar från sina bloggar. Av dem som tjänar pengar på att blogga, cirka 85 procent av dem tjänar R1 - 1000 och 15 procent tjänar mellan R1000 och R3000 varje månad. När det gäller andra förmåner går, har mer än 24 procent fått fria produkter, inbjudningar och / eller kostnadsfria tjänster som en följd av sin blogg.

Att investera tid och passion, inte pengar

Det verkar som om blogging är en online hobby för de flesta bloggare; en mycket individualistiska utlopp och en betydande investering i tid till eftertänksamt och passionerat uttrycka sig. Faktum är att mer än hälften av bloggare gör en till fem inlägg per vecka. Även om nästan 50 procent av bloggare bidrar bara en blogg, över 15 procent av bloggare hävdar att bidra till fyra eller fler bloggar.

När det gäller att investera ekonomiskt i sina bloggar, under de senaste 12 månaderna, 83 procent av Sydafrikas aktiva bloggare tillbringade R1 - 2000 och bara 16 procent tillbringade R2001 - 10000. När det gäller tid engagemang inblandade i blogging,

- 65 procent spenderar mellan en till 10 timmar i veckan på sin blogg,

- 52 procent blogg under hela dagen och

- 52 procent av dem tillbringa tio eller fler timmar per vecka har barn.

Trafiken inte viktigt för de flesta

Personlig popularitet och publik trafiken verkar inte vara stora drivrutiner för bloggare. Även om en femtedel av bloggare hävdar att få mer än 30 kommentarer på sin blogg varje vecka ca 47 procent får fem eller färre kommentarer på sin blogg varje vecka. (Ett jämförbart antal kommentarer görs av enskilda bloggare på andra bloggar under veckan.) Endast cirka 5 procent av bloggare i Sydafrika hävdar att de har en månatlig publik på mer än 10 000 När det gäller att aktivt driva trafik till sina bloggar, 36 procent av bloggare antagen till att inte göra det. Bland dem som gör det, de mest populära blogg främja verktyg, utanför word-of-mouth, är lokala tjänster, Amatomu (30 procent) och Afrigator (24 procent).

Personlig stil, tillfredsställelse

Medan de flesta inte gör mycket pengar blogga, de flesta av Sydafrikas bloggare känner att blogga har haft en positiv inverkan på deras liv, med 37,9 procent anger att de härrör personlig utveckling från bloggandet och mer än en femtedel se sin blogg som ett utrymme för uttrycka sig. När det gäller att kategorisera sin blogg:

o 68 procent av de aktiva bloggare i Sydafrika ser sina bloggar som "personlig";

o 26 klassificera sin blogg som "professionella" (om sin bransch och yrke); och

o Endast sex procent delta i ett företags blogg på uppdrag av sina företag eller organisation.

Intressant, nästan en fjärdedel av de svarande (23 procent) blogg på mer än ett av ovanstående kategorier. I fråga om stil, är bloggare personligheter unikt återspeglas i deras respektive bloggar, allt från kontemplativa och knäppa, till inspirerande, informativ och newsy.

"Vad du än vill kalla dem - avsättningsmöjligheter för dagens diarists, författare, hobby, föräldrar, branschexperter, kritiker, aktivister, filosofer och observatörer i samhället och trender - bloggar är själv ge och en möjlighet för individer att bidra till nationell zeitgeist ", tillägger Buckland.

Blogg plattformar och inspiration

Nästan 40 procent av de tillfrågade i undersökningen använder 24.com blogg plattform för sina bloggar, följt av WordPress.org / WordPress.com (29 procent) och Blogger.com (20 procent). När det gäller att hitta material till sina bloggar, medan huvuddelen av sin inspiration kommer från personliga erfarenheter (48%), bloggare har flera källor, inklusive:

- Lokala och internationella medier och pressmeddelanden (24 procent);

- Lokala och internationella bloggar (14 procent);

- Förslag från vänner och läsare (10,5 procent); och

- Händelser deltog (10 procent).

Anonymitet och nya förbindelser

". Det verkar som paradoxalt nog, träffa människor offline är en drivkraft för att samlas i stort sett i bloggvärlden" Bland dem som har träffat andra bloggare i person offline som ett resultat av att blogga, vilka typer av interaktioner som de har haft är:

- En ny vänskap (35,6 procent)

- Delad intressegrupper (24,9 procent)

- Näringsliv / professional (24,3 procent)

- Charitable / samhällsarbete (11,1 procent)

Intressant, mer än 55 procent av de aktiva bloggare identifierar sig själva på nätet. Bland dem som inte gör det, de viktigaste skälen till förbli anonym är sekretess (48 procent), vill ha en separat online persona (27 procent) och den personliga säkerheten (19 procent). Intressant, 40 procent av de bloggare som inte använder sin verkliga identitet på nätet hävdar att de har träffat någon som en följd av att blogga.

Framtiden för SA blogging

Även om en relativt liten del av Sydafrikas alla internetbesökare, medlemmar i landets bloggosfären bidrar mot en ansluten gemenskap av likasinnade individer. Medan publiken för bloggar är för närvarande liten, är nivån av förfining av bloggare i landet ökar snabbt. Till exempel, har nästan 40 procent inbäddade videoklipp (antingen deras egna eller från en videotjänst) på sin blogg (s) och under det senaste året mer än 15 procent av bloggare i Sydafrika har gjort ett blogginlägg från sin mobiltelefon.

"Blogga är inställd på att bli mer av en mainstream fenomen i framtiden, särskilt som bättre intäktsmodeller dyka upp för bloggare och som billigare bredband blir tillgängligt. Med en större publik, större samhällen och allt mer skiftande deltagare, förväntar jag mig Sydafrikas bloggare att också göra fler vänner, påverka andras åsikter och mobilisera andra medborgare att agera, tala och delta, både på och offline ", avslutar Buckland.

Via News 2 4

* UPPDATERING: IMOD har ett inlägg ifrågasätta riktigheten i denna Öve ey

** UPPDATERING 2: En bild på den ursprungliga presentationen framhållit att inga bloggare tjänade över 3000, är denna siffra faktiskt 2,9% och bilden har sedan dess uppdaterats. Uppdaterad Slide

Inga kommentarer än

Lämna ett svar

Obs: Du kan använda grundläggande XHTML i dina kommentarer. Din e-postadress kommer aldrig att publiceras.

RSS för kommentarer feed via RSS