Sydafrikanska blogging undersökningsresultat släppt

2008 December 2
av Ismail Dhorat

24.com körde en bloggundersökning mellan 24 oktober och 7 november deltog nästan 20% av de 5000 aktiva bloggare i Sydafrika i en av de största undersökningens i bloggvärlden. Enligt Arthur Goldstuck av World Wide Worx - Sydafrikas ledande oberoende teknisk forskning och strategi organisation - från och med januari 2008 fanns det cirka 4000 aktiva sydafrikanska bloggar som fick mer än 10,5 miljoner sidvisningar och över 1,8 miljoner unika användare varje månad,

"Sydafrikas bloggosfären blomstrar, underblåser mikro publicering gemenskaper av likasinnade individer. Detta publicerar demokrati i handling ", säger Matthew Buckland, chef för online-publicering och sociala medier på 24.com.

Virtuell gemenskap, verkliga anslutningar

"Långt ifrån att vara datanörd som lever i en techie värld, bloggare är människor som plaska i en virtuell värld, men mycket värde verkliga interaktioner", konstaterar Buckland. Även bloggvärlden innebär ett aktivt engagemang i en virtuell gemenskap, intressant, har ungefär hälften av alla bloggare träffat andra bloggare i person offline genom att blogga.

Växande trend: mobs

Enligt 24.com undersökningen har nästan tre fjärdedelar av de svarande (73,4 procent) deltog i ett möte bloggare eller MOB. Bland dem som har deltagit i en MOB: - 25,9 procent har gått en gång; - 39,9 procent har deltagit i mer än ett men mindre än fem; och - 34,2 procent har deltagit i mer än fem folkmassor.

Urban, vit och mogna

Enligt undersökningen finns det en jämn uppdelning av män och kvinnor bloggar, 58 procent mellan 25 och 44 och 95 procent med antingen engelska eller afrikaans som sitt första språk. Kapstaden och Johannesburg / Pretoria är till synes de epicentrum för att blogga i Sydafrika, som står för mer än 75 procent Sydafrikas aktiva bloggare.

Internet veteraner

Även om många bloggare är nybörjare - med över 20 procent efter att ha bloggat i mindre än ett år - Sydafrikas bloggosfären omfattar för närvarande en del avancerade Internet-användare med:

- Mer än två tredjedelar har varit på Internet under minst ett decennium;

- En femtedel har bloggat i tre år eller mer; och

- Över 40 procent har skrivit minst en blogg innan de nuvarande.

Rika, med barn

Bland de svarande, 42,5 procent tjänar mer än R20 000 per månad med mer än 15 procent tjänar mer än R50 000 per månad. Intressant, 58 procent av Sydafrikas bloggare är gifta eller bor tillsammans och 46 procent av dem har barn.

Blogg för skojs skull, inte pengar

Blogga, för det mesta, är för närvarande inte om att tjäna pengar. Enligt de tillfrågade i undersökningen, till 60,7 procent blogg uttrycka sig eller ha kul, medan endast 7,9 procent har en kommersiell motivation. Drygt 88 procent av de tillfrågade erkänner att göra några pengar från sina bloggar. Av dem som tjänar pengar på att blogga, cirka 85 procent av dem tjänar R1 - 1000 och 15 procent tjänar mellan R1000 och R3000 varje månad. När det gäller andra förmåner går, har mer än 24 procent fått fria produkter, inbjudningar och / eller gratis tjänster på grund av sin blogg.

Investera tid och passion, inte pengarna

Det verkar som att blogga är en online hobby för de flesta bloggare; en mycket individualistisk utlopp och en betydande investering i tid till eftertänksamt och passionerat uttrycker sig. Faktum är att mer än hälften av bloggare göra 1-5 inlägg per vecka. Även om nästan 50 procent av bloggare bidrar till en enda blogg, mer än 15 procent av bloggare hävdar att bidra till fyra eller fler bloggar.

Så långt som att investera ekonomiskt i sina bloggar, under de senaste 12 månaderna, 83 procent av Sydafrikas aktiva bloggare spende R1 - 2000 och bara 16 procent spend R2001 - 10000. När det gäller tids åtagande består i att blogga,

- 65 procent spenderar mellan en till 10 timmar varje vecka på sin blogg,

- 52 procent blogg under hela dagen och

- 52 procent av dem att spendera tio timmar eller mer i veckan har barn.

Trafiken inte viktigt för de flesta

Personlig popularitet och publiktrafik verkar inte vara enorma drivrutiner för bloggare. Även om en femtedel av bloggare hävdar att få mer än 30 kommentarer på sin blogg varje vecka cirka 47 procent får fem eller färre kommentarer på sin blogg varje vecka. (Ett jämförbart antal kommentarer görs av enskilda bloggare på andra bloggar under veckan.) Endast cirka 5 procent av bloggare i Sydafrika hävdar att de har en månatlig publik på mer än 10 000 När det gäller att aktivt driva trafik till sina bloggar, 36 procent av bloggare antagen till att inte göra det. Bland dem som gör det, de mest populära blogg främjande verktyg, utanför word-of-mouth, är lokala tjänster, Amatomu (30 procent) och Afrigator (24 procent).

Personlig stil, tillfredsställelse

Även om de flesta inte gör mycket pengar blogga, majoriteten av Sydafrikas bloggare känner att blogga har haft en positiv inverkan på deras liv, med 37,9 procent anger att de härrör självförverkligande från bloggandet och mer än en femtedel ser sin blogg som ett utrymme för uttrycka sig. När det gäller att kategorisera sin blogg:

o 68 procent av de aktiva bloggare i Sydafrika ser sina bloggar som "personligt";

o 26 klassificera sin blogg som "professionella" (om sin bransch och yrke); och

o Endast sex procent deltar i en företagsblogg på uppdrag av respektive företag eller organisation.

Intressant, nästan en fjärdedel av de svarande (23 procent) blogg i mer än en av ovanstående kategorier. I fråga om stil, är bloggarnas personligheter unikt uttryck i sina respektive bloggar, allt från kontemplativ och knäppa, till inspirerande, informativ och newsy.

"Vad du än vill kalla dem - uttag för dagens diarists, författare, hobby, föräldrar, branschexperter, kritiker, aktivister, filosofer och observatörer i samhället och tendenser - bloggar är själv ge och en möjlighet för individer att bidra till nationella zeitgeist ", tillägger Buckland.

Blogg plattformar och inspiration

Nästan 40 procent av de tillfrågade i undersökningen använder 24.com blogg plattform för sina bloggar, följt av WordPress.org / WordPress.com (29 procent) och Blogger.com (20 procent). När det gäller att hitta material till sina bloggar, medan huvuddelen av deras inspiration kommer från personliga erfarenheter (48%), bloggare har flera källor, inklusive:

- Lokala och internationella medier och pressmeddelanden (24 procent);

- Lokal och internationella bloggar (14 procent);

- Förslag från vänner och läsare (10,5 procent); och

- Händelser deltog (10 procent).

Anonymitet och nya förbindelser

". Det verkar som paradoxalt nog, träffa människor offline är en drivkraft för congregating gott i bloggvärlden" Bland dem som har träffat andra bloggare i person offline på grund av att blogga, vilka typer av interaktioner som de har haft är:

- Ett nytt väns (35,6 procent)

- Delad intressegrupper (24,9 procent)

- Företag / professionell (24,3 procent)

- Charitable / samhällsarbete (11,1 procent)

Intressant, mer än 55 procent av de aktiva bloggare identifierar sig själva på nätet. Bland dem som inte gör det, de främsta skälen till att förbli anonym är privatliv (48 procent), som vill ha en separat online-persona (27 procent) och personsäkerhet (19 procent). Intressant, 40 procent av de bloggare som inte använder sin verkliga identitet på nätet hävdar att de har träffat någon på grund av att blogga.

Framtiden för SA bloggande

Även om en relativt liten del av Sydafrikas internetbesökare, medlemmar i landets bloggosfären bidrar mot en ansluten gemenskap av likasinnade individer. Medan publiken för bloggar är för närvarande liten, är det avancerade bloggare i landet ökar snabbt. Till exempel, har nästan 40 procent inbäddade videoklipp (antingen sina egna eller från en videotjänst) på sin blogg (s) och under det senaste året mer än 15 procent av bloggare i Sydafrika har gjort ett blogginlägg från sin mobiltelefon.

"Blogging kommer att bli mer av en mainstream fenomen i framtiden, särskilt som bättre intäktsmodeller växa fram för bloggare och som billigare bredband blir tillgänglig. Med större publik, större samhällen och allt mer skiftande aktörer, förväntar jag mig Sydafrikas bloggare att också göra fler vänner, påverka andras åsikter och mobilisera andra medborgare att agera, tala och delta, både på och offline ", avslutar Buckland.

Via Nyheter 2 4

* UPPDATERING: IMOD har ett inlägg som ifrågasätter riktigheten i denna Öve ey

** UPPDATERING 2: En bild på den ursprungliga presentationen framhållit att inga bloggare tjänat över 3000, är denna siffra faktiskt 2,9% och sliden har sedan dess uppdaterats. Uppdaterad Slide

Inga kommentarer än

Lämna ett svar

Obs: Du kan använda grundläggande XHTML i dina kommentarer. Din e-postadress kommer aldrig att publiceras.

Prenumerera på denna kommentar feed via RSS