Geek Retreat 2009, 4 ideeën om een ​​verschil te maken

2009 3 juni
door Ismail Dhorat

De 2009 Geek retraite

Een tijdje terug, Heather Ford en Justin Spratt hadden een praatje over IS Labs - een initiatief van Internet Oplossingen die mensen uitdaagt om ideeën in te dienen om het internet beter te maken in Zuid-Afrika. We begonnen te praten over verschillende manieren om innovatie in de ruimte te ondersteunen, en dacht dat het interessant zou kunnen zijn om de IS Labs platform repliceren in een face-to-face evenement waar we samen kregen een aantal van de meest creatieve geesten internet samen om te praten over slechts dat. En dus is de 'Geek Retreat' was geboren.

We hopen dat dit een jaarlijks terugkerend evenement zal worden en dat we nodigen nieuwe mensen per jaar die de Zuid-Afrikaanse internet ruimte zal injecteren met nieuwe ideeën over hoe we de gemeenschap meer divers, meer innovatieve en wereldwijd concurrerend kan maken.

Omdat de ruimte beperkt is, hebben we een combinatie van nominaties uit een prachtige stuurgroep en een open oproep tot deelname gebruikt. We weten dat dit niet de perfecte oplossing en dat er waardevolle mensen die zullen worden weggelaten. Maar we hopen dat, door uw suggesties, en vanwege het feit dat we uitnodigen nieuwe mensen per jaar, die we kunnen verbeteren op het proces in de toekomst.Ik denk dat dit een geweldig initiatief, vaak een paar hele leuke dingen komen uit dit soort evenementen (dwz GlobalVoices ), denk ik wel het geval moeten worden gericht op de werkelijke actieplannen en doen, in plaats van het over te doen. Ik zal het leiden van een discussie over een aantal van de dingen die ik heb onlangs gezien.


Offshore Incubators voor Afrikaanse bedrijven

De meeste incubators proberen om de innovatie in het land aan te moedigen, maar de meerderheid van de Afrikaanse landen hebben kleine populaties die kleine economieën leiden, het betekent ook niet zo veel kan worden geïnvesteerd in deze bedrijven als ze alleen lokaal zijn gebaseerd, omdat de markten zo klein zijn. Dit leidt ook tot veel lagere investeringen in O & O, en leidt tot bedrijven uit Afrika worden overvleugeld door hun internationale tegenhangers.


Om dit op te lossen probleem van de kleine schaalvoordelen bedrijven kunnen streven naar het buitenland uit te breiden. Erik graag zegt: "Als het werkt in Afrika, het kan overal in de wereld" en ik geloof dat is waar ook. Maar ik heb babbelde tegen een paar ondernemers hier in Zuid-Afrika (Meestal bedrijfssoftware) en ze vonden het ongelooflijk moeilijk uit te breiden naar markten in Europa. Er zijn ook de aanzienlijke kosten die gemoeid zijn met de registratie van bedrijven, personeelskosten en huurkosten (Zeker als je wisselkoersen overwegen om valuta's in Afrika).


De oplossing zou kunnen zijn voor het opzetten van gedeelde kantoorruimte zeer vergelijkbaar met een couveuse. Bedrijven profiteren met lagere kosten in eerste instantie andere markten te betreden door het splitsen van de kosten tussen de leden van de Incubator. Uiteraard bedrijven die in een heel vroeg stadium worden uitgesloten en bedrijven die bestaan ​​al een tijdje en zijn op zoek naar uitbreiding opgenomen. De criteria kunnen echter worden besproken, later het punt van dit is gewoon om discussies over het onderwerp te openen.


Startup Bootcamp

bootcamp Ik heb onlangs meegemaakt het bedrijf sloeg aanbod op de innovatie-hub en er zal worden gevestigd in het Pre-Incubatie programma. Ik denk dat het programma van het gebruik. Maar ik geloof het proces te lang duurde. Ik vind ook dat in Zuid-Afrika, het ondernemerschap is niet de 1e optie voor veel studenten en velen nooit zelfs maar te overwegen. Startup Bootcamp is bedoeld om ondernemerschap te bevorderen tijdens de Global Entrepreneurship Week 2009 . Het idee is het uit te voeren als een typische bootcamp, met een ton van informatie en het nemen van studenten door het tempo van het opzetten van een bedrijf ze de smaak te pakken te geven. De bootcamp zal een mix van studenten uit verschillende gebieden zoals financiën, marketing, engineering, wiskunde en informatica. Ik heb al contact opgenomen met mensen van uw merk , die hun steun hebben aangeboden.


De vorm van het evenement en het schema is als volgt:

Op de eerste dag Studenten, betrokkenen of bedrijven voeren een worp. Plaatsen kan zowel een zakelijke idee van een student of het kan een probleem / uitdaging die een bedrijf wordt geconfronteerd waar een oplossing nodig is. Na het plaatsen, zal de beste ideeën of meest interessante problemen worden geselecteerd door stemming. De studenten kunnen zelf organiseren en kies degene die ze zouden willen werken. Een begeleider zal ervoor zorgen dat elk team is evenwichtig en heeft de vereiste vaardigheden voor het project. Daarnaast zal elk team een ​​eigen mentor die zal begeleiden en helpen hen gedurende de week worden toegewezen.


Het programma zal gedurende 10 dagen worden uitgevoerd, zal elke ochtend beginnen met een 1-2 uur spreektijd met nuttige informatie. Daarna een feedback sessie waarin elk team rapporteert de voortgang en uitdagingen zal zijn. Dit zal een open discussie waarbij studenten worden aangemoedigd om elkaar te helpen. Naast de mentoren en experts in de betrokken gebieden (Engineering, Business, Computer science etc.) beschikbaar zal zijn om te helpen met de uitdagingen.


Aan het eind van de week moeten de teams voor te leggen:

- Een proof of concept van het product met basisfunctionaliteit

- Voor gefabriceerde producten: ontwerp en gedetailleerde specificaties van het product

- Voor software / web oplossingen: een demo met basisfunctionaliteit

- Voor wiskundige problemen worden opgelost: Het algoritme moet worden opgenomen in een toepassing, en kan worden toegepast op datasets testen

- Een elevator pitch

- Een korte 5 minuten presentatie

- Een mini-businessplan (max. 5 pagina's)

- Een mini-marketingplan / met een vorm van branding en bericht (max. 3 pagina's)


Een seedfunding + Incubator model

seed-funding We hebben dit vele malen, iets dat werd besproken tot het uiterste op Barcamp Jozi ook besproken. Het gat in de markt voor startkapitaal. Mijn mening is altijd dat in Zuid-Afrika geweest, en de meeste delen van Afrika de meeste studenten kunnen niet eens nadenken over ondernemerschap als ze volledig universitair. Waarom? Door hun financiële situatie. Zij kunnen studenten leningen af ​​te betalen, kunnen hun ouders verdienen heel weinig en nu dat ze naar de universiteit zijn geweest worden ze verwacht om te gaan in de bedrijfsomgeving en start de ondersteuning van de familie. Dus dit lijkt op de Ycombinator model zou zijn, in dat je ze betalen net genoeg voor hen om rond te komen voor 1-3 maanden, terwijl ze zich ontwikkelen van een werkend prototype. Maar vaak mensen die een kan nodig zijn laptop niet kan veroorloven , zou het verschil tussen de Ycombinator model naar een centrale plek om te werken vanuit en desktop computers en servers leveren.


Empowering gemeenschappen doordat markten met behulp van het internet en mobiele

markets Iets dat ik ben erg geïnteresseerd in, is het creëren van een gunstig markten. Op de MobileActive ik leiding geven aan een discussie over het gebruik van mobiele technologie om de informele sector te helpen. En ik geloof echt dat het internet heeft een enorm potentieel, waarmee kleine bedrijven om het hoofd concurreren met grotere bedrijven. De sleutel tot het echter, is dat kleine bedrijven nodig hebben marktplaatsen. Waarom? Ze konden gewoon gemakkelijk een eenvoudige 1/2 pagina website met behulp van maken elk van de vrij beschikbare hulpmiddelen die er zijn cant ze?


Ja ze konden. Maar naarmate meer en meer content wordt toegevoegd aan het net, zijn het gaan steeds moeilijker worden om verkeer naar hun website. Zodat je uiteindelijk met zaken als SEO, Social Media marketing, enz. doen Ja, je zou kunnen stellen dat sociale media 'niveaus' het speelveld. Hoewel uiteindelijk eenmaal big business krijgt daar zijn het gaan steeds moeilijker krijgen om 'opvallen'. In principe heb je eindigen met een Red Queens Race . Het zal een kostbare aangelegenheid voor kleine bedrijven om al deze dingen te doen geworden. Daarom markten die verkopers en kopers bij elkaar zijn de sleutel in de toekomst.


Zo heb ik een paar ondernemende netwerkevenementen georganiseerd door het geweest jeugd fonds en wat mij opviel, op elk evenement i vaak ontmoeten 3-4 mensen die werken met kleine bedrijven in het vervoer. Ik zou zelfs niet classificeren als kleine, meer Micro. De eigenaar is de enige werknemer met Van / Truck een. Deze bedrijven konden nooit dromen te concurreren met grote transport bedrijven konden ze?


Wat als je een markt nodig waarin bedrijven die vervoer nodig posten hun eisen, de transportbedrijven kunnen dan bieden op elke? Ratingsystemen en feedback mechanismen kunnen alle worden ingevoerd. Wat als deze markt beschikbaar was via een mobiele telefoon? Met SMS alerts? Enorm potentieel ik geloof. Er zijn vele andere mogelijkheden waar de markten hard nodig.


Ik zou een aantal constructieve feedback over de bovenstaande onderwerpen, Een andere suggesties voor verdere besprekingen, de overige functies die je zou willen besproken op de Geek Retreat zien, eventuele opmerkingen hebben over deze onderwerpen die ik omhoog moet brengen tijdens de besprekingen waarderen?Als u wilt worden betrokken bij de besprekingen in geek retraite je nodig hebt om op de geek retraite (Tenzij je kunt vinden een manier om daar te zijn zonder dat er? Krijgen Hmmm laat het me weten als je dat doet ;) . Hoewel er rekening mee dat ruimtes zijn beperkt maar u kunt heide een e-mail met je motivatie voor het bijwonen. http://geekretreat.wik.is/Background

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Opmerking: U kunt basic XHTML gebruiken in je reactie. Uw e-mailadres zal nooit worden gepubliceerd.

Abonneren op deze reactiefeed via RSS