Geek Retreat 2009, 4 ideeën om een ​​verschil te maken

2009 juni 3
door Ismail Dhorat

De 2009 Geek retraite

Een tijdje terug, Heather Ford en Justin Spratt hadden een praatje over IS Labs - een initiatief van Internet Solutions die mensen uitdaagt om ideeën in te dienen om het internet beter in Zuid-Afrika te maken. We begonnen te praten over verschillende manieren om innovatie in de ruimte te ondersteunen, en dacht dat het interessant om de IS Labs platform repliceren in een face-to-face evenement waar we samen kregen een aantal van de meest creatieve Internet geesten bij elkaar om gewoon te praten over zou kunnen zijn dat. En dus is de 'Geek Retreat' was geboren.

We hopen dat dit een jaarlijks terugkerend evenement zal worden en dat we nodigen nieuwe mensen per jaar die de Zuid-Afrikaanse internet ruimte zal injecteren met nieuwe ideeën over hoe we de gemeenschap meer divers, meer innovatieve en wereldwijd concurrerend kan maken.

Omdat de ruimte beperkt is, hebben we een combinatie van nominaties gebruikt vanaf een prachtige stuurgroep en een open oproep tot deelname. We weten dat dit niet de perfecte oplossing en dat er waardevolle mensen die zullen worden weggelaten. Maar we hopen dat, door middel van uw suggesties, en vanwege het feit dat we zullen uitnodigen van nieuwe mensen per jaar, dat we kunnen verbeteren op het proces in de toekomst.Ik geloof dat dit een geweldig initiatief, vaak een aantal echt leuke dingen komen uit evenementen als deze (dwz GlobalVoices ), ik denk wel het geval moeten worden gericht op daadwerkelijke actieplannen en het doen, in plaats van het over te doen. Ik zal het leiden van een discussie over een aantal van de dingen die ik heb onlangs overweegt.


Offshore Incubators voor Afrikaanse bedrijven

De meeste incubators proberen om innovatie in het Land te moedigen, maar de meerderheid van de Afrikaanse landen hebben kleine populatie die kleine economieën leiden, het betekent ook niet zo veel kan worden geïnvesteerd in deze bedrijven als ze alleen maar lokaal worden gebaseerd, omdat de markten zijn zo klein. Dit leidt ook tot veel lagere investeringen in O & O, en leidt tot bedrijven uit Afrika wordt overtroffen door hun internationale tegenhangers.


Om dit probleem van de kleine schaalvoordelen bedrijven vast te kunnen streven naar het buitenland uit te breiden. Erik houdt van te zeggen: "Als het werkt in Afrika, het kan overal in de wereld" en ik geloof dat is waar ook. Maar ik heb gechat met een paar ondernemers hier in Zuid-Afrika (Meestal enterprise software) en ze vonden het ongelooflijk moeilijk uit te breiden naar de markten in Europa. Er zijn ook de aanzienlijke kosten die gemoeid zijn met de registratie van bedrijven, personeelskosten en huurkosten (Zeker als je wisselkoersen overwegen om valuta's in Afrika).


De oplossing zou kunnen zijn voor het opzetten van gedeelde kantoorruimte zeer vergelijkbaar met een couveuse. Bedrijven zullen profiteren van lagere kosten in eerste instantie andere markten te betreden door het splitsen van de kosten tussen de leden van de Incubator. Uiteraard bedrijven die zich in een heel vroeg stadium worden uitgesloten en bedrijven die hebben bestaan ​​voor een tijdje en zijn op zoek naar uitbreiding opgenomen. De criteria echter kunnen worden besproken, later het punt van dit is gewoon om discussies over het onderwerp te openen.


Startup Bootcamp

bootcamp Ik heb onlangs door het bedrijf sloeg aanbod op de innovatie-hub en er zal worden gevestigd in het Pre-Incubatie programma. Ik denk dat het programma is van het gebruik. Maar ik geloof het proces duurde te lang. Ik vind ook dat er in Zuid-Afrika, ondernemerschap is niet de 1e optie voor veel studenten en velen nooit dit zelfs maar te overwegen. Startup Bootcamp is bedoeld om ondernemerschap te bevorderen tijdens de Global Entrepreneurship Week 2009 . Het idee is het uit te voeren als een typische bootcamp, met een ton van informatie en het nemen van studenten door het tempo van het opzetten van een bedrijf ze de smaak te pakken te geven. De bootcamp zal een mix van studenten uit verschillende gebieden zoals financiën, marketing, techniek, wiskunde en informatica. Ik heb al contact opgenomen met mensen op uw merk , die hun steun hebben aangeboden.


Het formaat van het evenement en schema is als volgt:

Op de eerste dag Studenten, betrokkenen of Bedrijven voeren een pitch. Plaatsen kan zowel een zakelijke idee van een student of het kan een probleem / uitdaging dat een bedrijf wordt geconfronteerd waar een oplossing nodig is. Na het plaatsen, zullen de beste ideeën of interessantste problemen worden geselecteerd door stemming. De leerlingen kunnen zelf organiseren en kies degene die ze zouden willen werken. Een begeleider zal ervoor zorgen dat elk team is evenwichtig en beschikt over de nodige vaardigheden voor het project. Daarnaast zal elk team een ​​eigen mentor die zal begeleiden en hen bij te staan ​​gedurende de week worden toegewezen.


Het programma zal meer dan 10 dagen worden uitgevoerd, zal elke ochtend beginnen met een 1-2 uur gesprek met nuttige informatie. Na dat een feedback sessie waarin elk team rapporteert de voortgang en uitdagingen zal zijn. Dit zal een open discussie waar studenten worden aangemoedigd om elkaar te helpen. Naast de mentoren en deskundigen op de relevante gebieden (engineering, bedrijfskunde, informatica, etc.) zullen beschikbaar zijn om te helpen met de uitdagingen zijn.


Aan het einde van de week teams moeten indienen:

- Een proof of concept van het product met basisfunctionaliteit

- Voor gefabriceerde producten: het ontwerp en de gedetailleerde specificaties van het product

- Voor software / web-oplossingen: een demo met basisfunctionaliteit

- Voor wiskundige problemen worden opgelost: Het algoritme moet worden opgenomen in een toepassing, en kan worden toegepast op datasets testen

- Een elevator pitch

- Een korte 5 minuten presentatie

- Een mini business plan (max 5 pagina's)

- Een mini-marketingplan / met een vorm van branding en het bericht (max 3 pagina's)


Een seedfunding + Incubator model

seed-funding We hebben dit vele malen, iets dat werd besproken tot het uiterste op Barcamp Jozi ook besproken. Het gat in de markt voor financiering zaad. Mijn mening is altijd zo geweest in Zuid-Afrika, en de meeste delen van Afrika de meeste studenten kunnen niet eens nadenken over ondernemerschap als ze volledig universitair. Waarom? Door hun financiële situatie. Zij kunnen hebben studenten leningen af ​​te betalen, hun ouders kunnen heel weinig verdienen en nu dat ze naar de universiteit geweest zijn worden ze verwacht om te gaan in de zakelijke omgeving en start het ondersteunen van de familie. Dus dit lijkt op de Ycombinator model zou zijn, in die u betaalt hen net genoeg voor hen om door te krijgen voor 1-3 maanden, terwijl zij ontwikkelen een werkend prototype. Maar vaak mensen die een kan nodig zijn laptop niet kunnen veroorloven , het verschil tussen de Ycombinator model zou zijn om een centrale plek om te werken vanuit en desktop computers en servers leveren.


Empowerment gemeenschappen doordat markten met behulp van het internet en mobiele

markets Iets dat ik ben erg geïnteresseerd in, is het creëren van een gunstig van markten. Aan het MobileActive ik leiden een discussie over het gebruik van mobiele technologie om de informele sector te helpen. En ik geloof echt dat het internet heeft een enorm potentieel dat kleine ondernemingen om het hoofd concurreren met grotere bedrijven mogelijk maakt. De sleutel tot het echter, is dat kleine bedrijven nodig marktplaatsen. Waarom? Ze konden gewoon makkelijk een eenvoudige 1/2 pagina website met behulp van maken elk van de vrij beschikbare hulpmiddelen die er zijn cant ze?


Ja ze konden. Maar naarmate meer en meer content wordt toegevoegd aan het net, het zal steeds moeilijker worden om verkeer naar hun website. Zodat je uiteindelijk met om dingen te doen zoals SEO, Social Media marketing enz. Ja, je zou kunnen zeggen dat social media 'niveaus' het speelveld. Hoewel uiteindelijk een keer big business krijgt op daar zijn het gaan steeds moeilijker krijgen om 'opvallen'. In principe kun je eindigen met een Red Queens Race . Het zal een kostbare aangelegenheid voor kleine bedrijven om al deze dingen te doen geworden. Daarom markten die samen verkopers en kopers zijn de sleutel in de toekomst.


Zo heb ik een paar ondernemende netwerkevenementen georganiseerd door het geweest jeugd fonds en wat me opviel, op elk evenement ontmoet ik vaak 3-4 mensen die actief zijn kleine bedrijven in het vervoer. Ik zou zelfs niet te classificeren als kleine, meer Micro. De eigenaar is de enige werknemer met Van / Truck een. Deze bedrijven konden nooit dromen van te concurreren met grote transportbedrijven konden ze?


Wat als je een markt waarin bedrijven die vervoer nodig hebben na hun eisen ingeschakeld, kan het vervoer ondernemingen en bieden op elke? Ratingsystemen en feedback mechanismen kunnen allemaal op hun plaats worden gezet. Wat als deze markt beschikbaar was via een mobiele telefoon? Met SMS alerts? Enorm potentieel ik geloof. Er zijn tal van andere mogelijkheden waar de markten hard nodig.


Ik zou een aantal constructieve feedback over de bovenstaande onderwerpen waarderen, Een andere suggesties voor verdere besprekingen, Overige functies die u zou willen zien besproken op de Geek Retreat, eventuele opmerkingen hebben over deze onderwerpen die ik omhoog moet brengen tijdens de besprekingen?Indien u wenst te betrekken bij de discussies op geek retraite je moet zijn bij de geek retraite (krijg Tenzij u kunt vinden een manier om daar te zijn, zonder dat daar? Hmmm laat het me weten als je dat doet ;) . Hoewel er rekening mee dat ruimtes zijn beperkt maar u kunt heide een e-mail met je motivatie voor het bijwonen. http://geekretreat.wik.is/Background

Nog geen reacties

Laat een antwoord achter

Opmerking: Je kunt eenvoudige XHTML gebruiken in je reactie. Uw e-mailadres zal nooit worden gepubliceerd.

Abonneren op deze reactiefeed via RSS