Geek Retreat 2009 4 ideeën om een ​​verschil te maken

2009 3 juni
door Ismail Dhorat

De 2009 Geek retraite

Een tijdje terug, Heather Ford en Justin Spratt hadden een praatje over IS Labs - een initiatief van Internet Oplossingen die mensen uitdaagt om ideeën in te dienen om het internet beter in Zuid-Afrika te maken. We begonnen te praten over verschillende manieren om innovatie in de ruimte te ondersteunen, en dacht dat het interessant om de IS-Labs platform repliceren in een face-to-face evenement waar we bij elkaar kwamen een aantal van de meest creatieve geesten internet samen om gewoon te praten over zou kunnen zijn dat. En dus is de 'Geek Retreat' was geboren.

We hopen dat dit een jaarlijks terugkerend evenement zal worden en dat we nodigen nieuwe mensen per jaar, die de Zuid-Afrikaanse internet ruimte zal injecteren met nieuwe ideeën over hoe we de community meer divers, meer innovatieve en wereldwijd concurrerend kan maken.

Omdat de ruimte beperkt is, hebben we een combinatie van nominaties gebruikt uit een prachtige stuurgroep en een open oproep tot deelname. We weten dat dit niet de perfecte oplossing en dat er waardevolle mensen die zullen worden weggelaten. Maar we hopen dat, door middel van uw suggesties, en vanwege het feit dat we zullen uitnodigen nieuwe mensen per jaar, die we kunnen verbeteren op het proces in de toekomst.Ik denk dat dit een geweldig initiatief, vaak een aantal echt leuke dingen komen uit dit soort evenementen (dwz GlobalVoices ), ik denk echter het evenement moeten worden gericht op daadwerkelijke actieplannen en doen, in plaats van het over te doen. Ik zal het leiden van een discussie over een aantal van de dingen die ik heb onlangs gezien.


Offshore Incubators voor Afrikaanse bedrijven

De meeste incubators proberen om de innovatie in de land aan te moedigen, maar de meerderheid van de Afrikaanse landen hebben kleine populaties die kleine economieën leiden, het betekent ook niet zo veel kan worden geïnvesteerd in deze bedrijven als ze alleen lokaal worden gebaseerd, aangezien de markten zijn zo klein. Dit leidt ook tot veel lagere investeringen in O & O, en leidt tot bedrijven uit Afrika wordt overtroffen door hun internationale tegenhangers.


Om dit probleem van de kleine schaalvoordelen bedrijven vast te kunnen streven naar het buitenland uit te breiden. Erik houdt van te zeggen: "Als het werkt in Afrika, het kan overal in de wereld" en ik geloof, dat is waar ook. Maar ik heb gechat met een paar ondernemers hier in Zuid-Afrika (Meestal enterprise software) en ze vond het ongelooflijk moeilijk uit te breiden naar markten in Europa. Er zijn ook de aanzienlijke kosten die gemoeid zijn met de registratie van bedrijven, personeelskosten en huurkosten (Zeker als je wisselkoersen overwegen om valuta's in Afrika).


De oplossing zou kunnen zijn voor het opzetten van gedeelde kantoorruimte zeer vergelijkbaar met een couveuse. Bedrijven zullen profiteren van lagere kosten in eerste instantie het betreden van andere markten door het splitsen van de kosten tussen de leden van de Incubator. Uiteraard bedrijven die in een heel vroeg stadium worden uitgesloten en bedrijven die bestaan ​​al een tijdje en zijn op zoek naar uitbreiding opgenomen. De criteria kunnen echter worden besproken, later het punt van dit is alleen maar om de discussie over dit onderwerp te openen.


Startup Bootcamp

bootcamp Ik heb onlangs via de zakelijke sloeg aanbod op de innovatie-hub en er zal worden gevestigd in het Pre-Incubatie programma. Ik denk dat het programma is van gebruik. Maar ik denk dat het proces te lang duurde. Ik vind ook dat er in Zuid-Afrika, het ondernemerschap is niet de 1e optie voor veel studenten en velen nooit zelfs maar te overwegen. Startup Bootcamp is bedoeld om het ondernemerschap te bevorderen tijdens de Global Entrepreneurship Week 2009 . Het idee is het uit te voeren als een typische bootcamp, met een ton van informatie en het nemen van studenten door de gangen van het opzetten van een bedrijf ze de smaak te pakken te geven. De bootcamp zal een mix van studenten uit verschillende vakgebieden, zoals financiën, marketing, engineering, wiskunde en informatica. Ik heb al contact opgenomen met de mensen in uw merk , die hun steun hebben aangeboden.


Het formaat van het evenement en het schema ziet er als volgt uit:

Op de eerste dag Students, betrokkenen of Bedrijven voeren een worp. Plaatsen kan zowel een zakelijke idee van een student of het kan een probleem / uitdaging die een vennootschap wordt geconfronteerd, waar er een oplossing nodig is. Na het plaatsen, zullen de beste ideeën of interessantste problemen worden gekozen bij stemming. De studenten kunnen zelf organiseren en kies degene die ze zouden willen werken. Een begeleider zal ervoor zorgen dat elk team is evenwichtig en heeft de vereiste vaardigheden voor het project. Daarnaast zal elk team een ​​eigen mentor die zal leiden en hen bij te staan ​​gedurende de week worden toegewezen.


Het programma zal meer dan 10 dagen worden uitgevoerd, zal elke ochtend beginnen met een 1-2 uur gesprek met nuttige informatie. Daarna een feedback sessie waarin elk team rapporteert de voortgang en uitdagingen zal zijn. Dit zal een open discussie waarbij studenten worden aangemoedigd om elkaar te helpen. Naast de mentoren en experts op de betreffende gebieden (Engineering, Business, Computer science, etc.) zal beschikbaar zijn om te helpen met de uitdagingen zijn.


Aan het einde van de week teams moeten indienen:

- Een proof of concept van het product met basisfunctionaliteit

- Voor gefabriceerde producten: ontwerp en de gedetailleerde specificaties van het product

- Voor software / web-oplossingen: een demo met basisfunctionaliteit

- Voor wiskundige problemen worden opgelost: Het algoritme moet worden opgenomen in een toepassing en kan op datasets testen

- Een Elevator Pitch

- Een korte 5 minuten presentatie

- Een mini-businessplan (max 5 pagina's)

- Een mini-marketingplan / met een vorm van branding en het bericht (maximaal 3 pagina's)


Een seedfunding + Incubator model

seed-funding We hebben dit vele malen, iets dat werd besproken tot het uiterste op Barcamp Jozi ook besproken. Het gat in de markt voor startkapitaal. Mijn visie is altijd zo geweest in Zuid-Afrika, en de meeste delen van Afrika de meeste studenten kunnen niet eens na te denken over ondernemerschap als ze volledig universitair. Waarom? Door hun financiële situatie. Zij kunnen hebben studenten leningen af ​​te betalen, hun ouders kunnen heel weinig verdienen en nu dat ze naar de universiteit zijn geweest worden ze verwacht om te gaan in de zakelijke omgeving en start de ondersteuning van de familie. Dus dit lijkt op de Ycombinator model zou zijn, in dat u betaalt ze net genoeg voor hen om rond te komen voor 1-3 maanden, terwijl ze zich ontwikkelen van een werkend prototype. Maar vaak mensen die een kan nodig zijn laptop kan het niet betalen , het verschil tussen de Ycombinator model zou zijn om een centrale plek om te werken vanuit en desktop computers en servers leveren.


Empowering communities doordat markten met behulp van het internet en mobiele

markets Iets dat ik ben erg geïnteresseerd in, is het creëren van een gunstig markten. Aan het MobileActive ik leiden een discussie over het gebruik van mobiele technologie om de informele sector te helpen. En ik geloof echt dat het internet heeft een enorm potentieel, dat kleine ondernemingen om het hoofd concurreren met grotere bedrijven mogelijk maakt. De sleutel tot het echter, is dat kleine bedrijven nodig marktplaatsen. Waarom? Ze konden gewoon makkelijk een eenvoudige 1/2 pagina website met behulp van maken elke van de vrij beschikbare hulpmiddelen die er zijn cant ze?


Ja, ze konden. Maar naarmate meer en meer content wordt toegevoegd aan het net, het zal steeds moeilijker worden om verkeer naar hun website. Zodat je uiteindelijk met om dingen te doen, zoals SEO, Social Media marketing, etc. Ja, je zou kunnen stellen dat social media 'niveaus' het speelveld. Hoewel uiteindelijk een keer groot bedrijf krijgt daar zijn het gaan steeds moeilijker krijgen om 'opvallen'. In principe kun je eindigen met een Red Queens Race . Het zal een kostbare aangelegenheid voor kleine bedrijven om al deze dingen te doen geworden. Dat is de reden waarom markten die samen de verkopers en de kopers zijn de sleutel in de toekomst.


Bijvoorbeeld, heb ik een paar ondernemende netwerkevenementen georganiseerd door het geweest jeugd fonds en wat me opviel, in ieder geval ik vaak ontmoeten 3-4 mensen die werken met kleine bedrijven in het vervoer. Ik zou zelfs niet te classificeren als kleine, meer Micro. De eigenaar is de enige werknemer met Van / Truck een. Deze bedrijven konden nooit dromen van te concurreren met grote transportbedrijven konden ze?


Wat als je een markt waarin bedrijven die vervoer nodig hebben na hun eisen ingeschakeld, kan de transport ondernemingen en bieden op elke? Ratingsystemen en feedback mechanismen kunnen allemaal worden ingevoerd. Wat als deze markt beschikbaar was via een mobiele telefoon? Met SMS alerts? Enorm potentieel ik geloof. Er zijn tal van andere mogelijkheden waar de markten hard nodig.


Ik zou een aantal constructieve feedback over de bovenstaande onderwerpen te waarderen, Een andere suggesties voor verdere besprekingen, de overige functies die u zou willen zien besproken op de Geek Retreat, eventuele opmerkingen hebben over deze onderwerpen dat ik up moeten brengen tijdens de besprekingen?Indien u wenst te worden betrokken bij de discussies op geek retraite je moet zijn bij de geek retraite (krijgen Tenzij je kunt vinden een manier om daar te zijn zonder dat daar? Hmmm laat het me weten als je dat doet ;) . Hoewel er rekening mee dat ruimtes zijn beperkt maar u kunt heide een e-mail met je motivatie voor het bijwonen. http://geekretreat.wik.is/Background

Nog geen reacties

Geef een reactie

Opmerking: Je kunt eenvoudige XHTML gebruiken in je reactie. Uw e-mailadres zal nooit gepubliceerd worden.

Abonneren op deze reactiefeed via RSS