De toestand van apps in Afrika

2009 21 mei

Wakoopa , de startup waarmee u uw aanvraag gebruik bijhouden en zien welke applicaties je vrienden gebruiken heeft onlangs een rapport uitgebracht genaamd de State of Apps .

Sinds we begonnen met Wakoopa, hebben we meer dan 525 miljoen uur aan softwaregebruik interpreteren van gegevens van 75.000 leden. In totaal zijn 200.000 applicaties zijn ingelogd op ons platform tot nu toe. Wakoopa gebruikers hebben ook gedeeld meer dan 3 miljoen toepassing aanbevelingen tot nu toe.

Dit betekent dat we een groot begrip van wat applicaties zijn op de stijging, en wat het publiek er gebruik van maken. Een voorbeeld hiervan was de opkomst van de Google Chrome-browser, of meer recentelijk nieuwe Twitter-clients, zoals Tweetie.

Dit verslag beoogt deze belangrijke trends in de desktop software en webapplicaties industrie die tijdig en relevant zijn markeren. Ons doel is om nieuwe inzichten in hoe desktop-en webapplicaties naar voren zijn gekomen en zich in de loop van het eerste kwartaal van 2009, en welke titels en verschijnselen zijn belangrijkste nu bieden.

Ik moet zeggen, ik was onder de indruk met hun responstijd en klantenservice, kreeg ik het rapport in minder dan 20 minuten. Van belang voor mij is echter hoe Afrika stapelt tot de rest van de wereld.


Besturingssystemen in Afrika
os-africa
De dominante besturingssysteem heel duidelijk is MS Windows, maar als je Afrikaanse statistieken vergelijken met de wereld, heeft het laagste percentage Mac-gebruikers, met Europa met het hoogste aantal Mac-gebruikers. Geen statistieken zijn nog niet beschikbaar voor Linux, omdat de Linux-client werd pas onlangs aangekondigd .Browsers in Afrika
browsers-africa
Firefox is de meest populaire browser met ongeveer 50% op windows & mac, Chrome komt binnen 3 op windows op 14%. Internet explorer gebruik in Afrika is het hoogste tussen alle continenten, is het niet eens in de top 3 browsers gebruikt in Europa.


Instant Messaging Clients in Afrika

im-apps-africa
De meest populaire IM-toepassingen op Windows is Windows live messenger, terwijl op MAC het is Skype. Afrika heeft de 2de hoogste percentage van windows live messenger gebruik in vergelijking met andere continenten. Een andere interessante stat is de 3e meest populaire client in Azië is QQ , dat eigendom is van de Naspers groep (ja dezelfde mensen die eigenaar zijn van Afrigator, Blueworld & Mxit ).


Populaire games in Afrika
africa-games1
De top games in Afrika voor ramen zijn Crysis, Grand Theft Auto en we hebben nog een aantal die-hard fans spelen starcraft. Met de meest populaire games op de Mac zijn Chopper , Enigmo 2 en World of Goo . Twee puzzel games voor Mac-gebruikers? Terwijl overal elders in de wereld, mensen lijken te spelen van World of Warcraft het spel ook niet voor in Afrika.

Ik vond het verslag interessante, bij het vergelijken van hoe Afrika stapelt tot de rest van de wereld. Hoewel noteer, dat dit rapport is gebaseerd op gegevens van mensen die de applicatie geïnstalleerd en kan een echte weerspiegeling van de werkelijke cijfers niet. Ik geloof echter wel het geeft een soort van indicatie waar dingen worden geleid. Wat zijn uw gedachten? Denk dat deze cijfers een goede weerspiegeling van het gebruik van toepassingen over het Afrikaanse continent?

africa-apps

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Opmerking: U kunt basic XHTML gebruiken in je reactie. Uw e-mailadres zal nooit worden gepubliceerd.

Abonneren op deze reactiefeed via RSS