De toestand van de apps in Afrika

2009 21 mei

Wakoopa, de startup waarmee u uw aanvraag gebruik te volgen en te zien welke applicaties je vrienden gebruikt heeft onlangs een rapport uitgebracht genaamd de Staat van Apps.

Sinds we begonnen met Wakoopa, hebben we meer dan 525 miljoen uur aan het gebruik van software data verkregen van 75.000 leden. In totaal zijn 200.000 applicaties zijn ingelogd op ons platform zo ver. Wakoopa gebruikers hebben ook gedeeld meer dan 3 miljoen applicatie aanbevelingen tot nu toe.

Dit betekent dat we een groot begrip van wat toepassingen zijn over de opkomst, en wat het publiek zijn ze te gebruiken. Een voorbeeld hiervan is de opkomst van de Google Chrome-browser, of meer recent nieuwe Twitter-clients, zoals Tweetie.

Dit verslag wil deze belangrijke trends in de desktop software en webapplicaties industrie die tijdig en relevant zijn te markeren. Ons doel is om nieuwe inzichten in hoe de desktop en web applicaties zijn ontstaan ​​en zich in de loop van het eerste kwartaal van 2009, en wat titels en verschijnselen zijn het belangrijkst nu bieden.

Ik moet zeggen, ik was onder de indruk van hun reactie tijd en klantenservice, kreeg ik het rapport in minder dan 20 minuten. Van belang voor mij is echter hoe Afrika stapelt tot de rest van de wereld.


Besturingssystemen in Afrika
os-africa
Het dominante besturingssysteem heel duidelijk is MS Windows, maar als je de Afrikaanse statistieken te vergelijken met de wereld, heeft het laagste percentage van de Mac-gebruikers, met Europa met het hoogste aantal Mac-gebruikers. Geen statistieken zijn nog niet beschikbaar voor Linux, omdat de Linux-client werd pas onlangs aangekondigd.Browsers in Afrika
browsers-africa
Firefox is de meest populaire browser met ongeveer 50% op Windows en Mac, Chroom komt in de 3e op de ramen op 14%. Internet explorer gebruik in Afrika is het hoogst onder alle continenten, het niet eens in de top 3 browsers gebruikt in Europa.


Instant Messaging Clients in Afrika

im-apps-africa
De meest populaire IM-applicaties op Windows is Windows Live Messenger, terwijl op MAC het is Skype. Afrika heeft de 2e hoogste percentage van Windows Live Messenger gebruik in vergelijking met andere continenten. Een andere interessante stat is de 3e meest populaire client in Azië is QQ, dat eigendom is van de Naspers groep (ja dezelfde mensen die eigen Afrigator, Blueworld & MxIt).


Populaire games in Afrika
africa-games1
De top games in Afrika voor de ramen zijn Crysis, Grand Theft Auto en we hebben nog een aantal die-hard fans spelen starcraft. Met de meest populaire games op de Mac zijn Chopper, Enigmo 2 en World of Goo. Twee puzzel games voor Mac-gebruikers ?! Terwijl overal elders in de wereld, mensen lijken te spelen van World of Warcraft het spel niet voorkomt in Afrika.

Ik vond het rapport interessant, bij het vergelijken van hoe Afrika stapelt tot de rest van de wereld. Hoewel noteer, dat dit rapport is gebaseerd op gegevens van mensen die de applicatie geïnstalleerd en kan een afspiegeling van de werkelijke cijfers niet zijn. Maar ik geloof dat het geeft een soort van indicatie waar dingen worden geleid. Wat zijn uw gedachten? Denk dat deze cijfers zijn een goede afspiegeling van het gebruik van toepassingen in het hele Afrikaanse continent?

africa-apps

Nog geen reacties

Laat een antwoord achter

Opmerking: Je kunt eenvoudige XHTML in uw opmerkingen. Uw e-mailadres zal nooit worden gepubliceerd.

Abonneren op deze reactiefeed via RSS