De toestand van de apps in Afrika

2009 mei 21

Wakoopa , de startup waarmee u uw toepassing het gebruik te volgen en te zien welke applicaties je vrienden worden met behulp heeft onlangs een rapport uitgebracht genaamd de Staat van Apps .

Sinds we begonnen met Wakoopa, hebben we meer dan 525 miljoen uur aan het gebruik van software data verkregen van 75.000 leden. In totaal zijn 200.000 applicaties zijn ingelogd op ons platform tot nu toe. Wakoopa gebruikers hebben ook gedeeld meer dan 3 miljoen applicatie aanbevelingen tot nu toe.

Dit betekent dat we een groot begrip van wat applicaties zijn op de stijging, en wat het publiek zijn ze te gebruiken. Een voorbeeld hiervan was de opkomst van de Google Chrome-browser, of meer recent nieuwe Twitter-clients, zoals Tweetie.

Dit verslag beoogt deze belangrijke trends in de desktop software en webapplicaties industrie die tijdig en relevant zijn markeren. Ons doel is om nieuwe inzichten in hoe de desktop en web applicaties naar voren zijn gekomen en zich in de loop van het eerste kwartaal van 2009, en wat titels en verschijnselen zijn het belangrijkst nu bieden.

Ik moet zeggen, ik was onder de indruk van hun responstijd en klantenservice, kreeg ik het rapport in minder dan 20 minuten. Van belang voor mij is echter hoe Afrika stapelt tot de rest van de wereld.


Besturingssystemen in Afrika
os-africa
Het dominante besturingssysteem heel duidelijk is MS Windows, maar als je Afrikaanse statistieken te vergelijken met de wereld, heeft het laagste percentage van de Mac-gebruikers, met Europa met het hoogste aantal Mac-gebruikers. Geen statistische gegevens zijn nog niet beschikbaar voor Linux, omdat de linux client werd pas onlangs aangekondigd .Browsers in Afrika
browsers-africa
Firefox is de meest populaire browser met ongeveer 50% op windows & mac, Chroom komt in de 3e op de ramen op 14%. Internet explorer gebruik in Afrika is het hoogste tussen alle continenten, het niet eens in de top 3 browsers gebruikt in Europa.


Instant messaging clients in Afrika

im-apps-africa
De meest populaire IM-applicaties op Windows is Windows Live Messenger, terwijl op MAC het is Skype. Afrika heeft het 2de hoogste percentage van Windows Live Messenger gebruik in vergelijking met andere continenten. Een andere interessante stat is de 3e meest populaire client in Azië is QQ , dat eigendom is van de Naspers groep (ja dezelfde mensen die een eigen Afrigator, Blueworld & MxIt ).


Populaire games in Afrika
africa-games1
De top games in Afrika voor de ramen zijn Crysis, Grand Theft Auto en we hebben nog een aantal die-hard fans spelen starcraft. Met de meest populaire games op de Mac zijn Chopper , Enigmo 2 en World of Goo . Twee puzzel games voor Mac-gebruikers ?! Terwijl overal elders in de wereld, mensen lijken te spelen van World of Warcraft het spel niet voorkomt in Afrika.

Ik vond het rapport interessant, bij het vergelijken met hoe Afrika stapelt tot de rest van de wereld. Hoewel noteer, dat dit rapport is gebaseerd op gegevens van mensen die de applicatie geïnstalleerd en kan een waarheidsgetrouwe weergave van de werkelijke cijfers niet zijn. Ik geloof echter wel het geeft een soort van indicatie waar dingen worden geleid. Wat zijn uw gedachten? Denk dat deze cijfers zijn een goede afspiegeling van het gebruik van toepassingen in het hele Afrikaanse continent?

africa-apps

Nog geen reacties

Laat een antwoord achter

Opmerking: Je kunt eenvoudige XHTML gebruiken in je reactie. Uw e-mailadres zal nooit worden gepubliceerd.

Abonneren op deze reactiefeed via RSS