Zuid-Afrikaanse bloggen enquêteresultaten vrijgegeven

2008 2 december
door Ismail Dhorat

24.com liep een blogging-enquête tussen 24 oktober en 7 november, bijna 20% van de 5000 actieve bloggers in Zuid-Afrika deel aan een van de grootste enquête van de blogosfeer. Volgens Arthur Goldstuck van World Wide Worx - Zuid-Afrika's grootste onafhankelijke technologie voor onderzoek en strategie organisatie - met ingang van januari 2008 waren er ongeveer 4000 actieve Belgische blogs die meer dan 10,5 miljoen bekeken pagina's en meer dan 1,8 miljoen unieke gebruikers per maand ontvangen,

"Zuid-Afrika's blogosfeer is bloeiende, tanken micro-publishing gemeenschappen van gelijkgestemden. Dit is het publiceren van democratie in actie ", zegt Matthew Buckland, General Manager van online publishing en social media op 24.com.

Virtuele gemeenschap, echte wereld verbindingen

"Verre van techneuten leven in een techneut wereld, bloggers zijn mensen die ploeteren in een virtuele wereld, maar heel veel waarde echte wereld interactie," merkt Buckland. Terwijl de blogosfeer gaat actief engagement binnen een virtuele gemeenschap, interessant, ongeveer de helft van alle bloggers hebben andere bloggers ontmoet in persoon offline door middel van bloggen.

Groeiende trend: MOB

Volgens de 24.com onderzoek bleek dat bijna driekwart van de respondenten (73,4 procent) hebben deelgenomen aan een bijeenkomst van bloggers, of MOB. Onder degenen die hebben deelgenomen aan een MOB: - 25,9 procent heeft ooit bijgewoond; - 39,9 procent heeft deelgenomen aan meer dan een en minder dan vijf; en - 34,2 procent heeft deelgenomen aan meer dan vijf MOB.

Stedelijk, wit en volwassen

Volgens het onderzoek is er een gelijke verdeling van mannen en vrouwen bloggen, met 58 procent tussen de leeftijden van 25 en 44 en 95 procent met het Engels of Afrikaans als eerste taal. Kaapstad en Johannesburg / Pretoria zijn schijnbaar de epicentra te bloggen in Zuid-Afrika, goed voor meer dan 75 procent van Zuid-Afrika actieve bloggers.

Internet veteranen

Hoewel veel bloggers zijn newbies - met meer dan 20 procent te hebben geblogd voor minder dan een jaar - Zuid-Afrikaanse blogosphere omvat momenteel een aantal geavanceerde internetgebruikers met:

- Meer dan twee derde te hebben op het internet al minstens een decennium;

- Een vijfde heeft geblogd voor drie jaar of langer; en

- Meer dan 40 procent met tenminste een blog geschreven vóór de huidige.

Rijke, met kinderen

Onder de respondenten, 42,5 procent meer verdienen dan R20 000 maandelijks met meer dan 15 procent meer verdienen dan R50 000 per maand. Interessant is dat 58 procent van de Zuid-Afrikaanse bloggers zijn getrouwd of samen wonen en 46 procent van hen zijn kinderen.

Blog voor de lol, niet geld

Bloggen, voor het grootste deel, is momenteel niet over het maken van geld. Volgens de respondenten, 60,7 procent blog om zich te uiten of zich vermaken, terwijl slechts 7,9 procent een commerciële motivatie. Meer dan 88 procent van de respondenten toe te laten tot het maken van geen geld van hun blogs. Van de mensen die geld verdienen met bloggen, ongeveer 85 procent van hen verdienen R1 - 1000 en 15 procent verdient tussen de R1000 en R3000 per maand. Voor zover andere extraatjes gaan, hebben meer dan 24 procent gratis producten, uitnodigingen voor evenementen en / of diensten gratis ontvangen als gevolg van hun blog.

Investeren tijd en passie, geen geld

Het lijkt erop dat bloggen is een online hobby voor de meeste bloggers; een zeer individualistisch uitlaat en een aanzienlijke tijdsinvestering om zich zorgvuldig en met passie te uiten. Sterker nog, meer dan de helft van de bloggers maken 1-5 berichten per week. Hoewel bijna 50 procent van de bloggers dragen bij aan slechts een blog, meer dan 15 procent van de bloggers beweren te dragen aan vier of meer blogs.

Voor zover het investeren financieel in hun blogs, in de afgelopen 12 maanden, 83 procent van de Zuid-Afrikaanse actieve bloggers besteed R1 - 2000 en slechts 16 procent besteed R2001 - 10000 In termen van de tijd inzet die betrokken zijn in het bloggen,

- 65 procent besteden tussen de een tot 10 uur per week op hun blog,

- 52 procent blog gedurende de dag en

- 52 procent van de uitgaven tien of meer uur per week hebben kinderen.

Traffic niet belangrijk voor de meeste

Persoonlijke populariteit en het publiek verkeer lijken niet te zijn enorme drivers voor bloggers. Hoewel een vijfde van bloggers beweren dat meer dan 30 reacties op hun blog te ontvangen elke week ongeveer 47 procent ontvangen van vijf of minder reacties op hun blog elke week. (Een vergelijkbaar aantal opmerkingen heeft gemaakt, individuele bloggers op andere blogs in de week.) Slechts ongeveer 5 procent van de bloggers in Zuid-Afrika aanspraak maken op een maandelijkse publiek van meer dan 10 000 in termen van actief genereren van verkeer naar hun blogs, 36 procent van de bloggers toegelaten om dit niet te doen. Onder degenen die dat doen, de meest populaire blog bevorderen instrumenten, buiten de mond-tot-mond, zijn lokale diensten, Amatomu (30 procent) en Afrigator (24 procent).

Persoonlijke stijl, tevredenheid

Terwijl de meeste niet veel geld te bloggen te maken, de meerderheid van de Zuid-Afrikaanse bloggers vinden dat bloggen een positieve invloed op hun leven heeft gehad, met 37,9 procent aangeeft dat zij persoonlijke voldoening ontlenen aan bloggen en meer dan een vijfde zien hun blog als een ruimte om uiten. In termen van het categoriseren van hun blog:

o 68 procent van de actieve bloggers in Zuid-Afrika zien hun blogs als "persoonlijk";

o 26 classificeren hun blog als "professional" (over hun branche en beroep); en

o Slechts zes procent participeren in een corporate blog namens hun bedrijf of organisatie.

Interessant is dat bijna een kwart van de respondenten (23 procent) blog in meer dan een van de bovenstaande categorieën. In termen van stijl, zijn persoonlijkheid bloggers 'uniek blijkt uit hun respectieve blogs, variërend van contemplatieve en eigenzinnige, inspirerende, informatieve en krantenjongen.

"Wat u ook wilt noemen - afzetmogelijkheden voor hedendaagse dagboekschrijvers, schrijvers, hobbyisten, ouders, experts uit de industrie, critici, activisten, filosofen en waarnemers van de samenleving en trends - blogs zijn self-empowerment en een kans voor individuen om bij te dragen aan de nationale tijdgeest, "voegt Buckland.

Blog platforms en inspiratie

Bijna 40 procent van de respondenten van de enquête gebruiken de 24.com blog platform voor hun blogs, gevolgd door WordPress.org / WordPress.com (29 procent) en Blogger.com (20 procent). In termen van het vinden van materiaal voor hun blogs, terwijl het grootste deel van hun inspiratie uit persoonlijke ervaringen (48%), bloggers hebben meerdere bronnen, waaronder:

- Lokale en internationale media sites, en persberichten (24 procent);

- Lokale en internationale blogs (14 procent);

- Suggesties van vrienden en lezers (10,5 procent); en

- Evenementen bijgewoond (10 procent).

Anonimiteit en nieuwe verbindingen

". Het lijkt erop dat, paradoxaal genoeg, mensen ontmoeten offline is een driver voor samenkomen vrijwel in de blogosfeer" Onder degenen die andere bloggers in persoon hebben ontmoet offline als gevolg van het bloggen, de soorten interacties die zij hebben genoten van onder andere:

- Een nieuwe vriendschap (35,6 procent)

- Gedeelde belangengroepen (24,9 procent)

- Business / professional (24,3 procent)

- Charitable / opbouwwerk (11,1 procent)

Interessant is dat meer dan 55 procent van de actieve bloggers identificeren zichzelf online. Onder degenen die dat niet doen, de voornaamste redenen voor de resterende anoniem zijn privacy (48 procent), die een aparte online persona (27 procent) en persoonlijke veiligheid (19 procent). Interessant is dat 40 procent van de bloggers die niet hun echte identiteit online vordering niet gebruiken om iemand te hebben als gevolg van het bloggen ontmoet.

De toekomst van de SA bloggen

Hoewel een relatief klein deel van Zuid-Afrika's totale online publiek, de leden van de blogosfeer het land bijdragen aan een verbonden gemeenschap van gelijkgestemde individuen. Terwijl het publiek voor blogs is momenteel klein is, wordt het niveau van verfijning van de bloggers in het land snel toeneemt. Zo hebben bijna 40 procent video's (hetzij hun eigen of van een videodienst) ingesloten op hun blog (s) en in het afgelopen jaar meer dan 15 procent van de bloggers in Zuid-Afrika hebben een blog post van hun mobiele telefoon gemaakt.

"Bloggen is ingesteld om meer van een mainstream fenomeen worden in de toekomst, vooral als betere verdienmodellen ontstaan ​​voor bloggers en als meer betaalbare toegang tot breedband beschikbaar komt. Met een groter publiek, grotere gemeenschappen en steeds diverser deelnemers, zou ik verwachten dat de Zuid-Afrikaanse bloggers om ook meer vrienden, invloed op de meningen van anderen en mobiliseren andere burgers te handelen, spreken en deel te nemen, zowel online als offline, "concludeert Buckland.

Via News 2 4

* UPDATE: IMOD heeft een post vraagtekens bij de juistheid van deze surv ey

** UPDATE 2: Een dia op de originele presentatie aangegeven dat er geen bloggers verdiend boven de 3000, dit cijfer is eigenlijk 2,9% en de glijbaan is inmiddels bijgewerkt. update Glijbaan

Nog geen reacties

Geef een reactie

Opmerking: Je kunt eenvoudige XHTML gebruiken in je reactie. Uw e-mailadres zal nooit gepubliceerd worden.

Abonneren op deze reactiefeed via RSS