Zuid-Afrikaanse bloggen enquêteresultaten vrijgegeven

2008 2 december
door Ismail Dhorat

24.com liep een blogging enquête tussen 24 oktober en 7 november, bijna 20% van de 5.000 actieve bloggers in Zuid-Afrika deel aan een van de grootste enquête van de blogosfeer. Volgens Arthur Goldstuck van World Wide Worx - Zuid-Afrika's grootste onafhankelijke technologie voor onderzoek en strategie organisatie - met ingang van januari 2008 waren er ongeveer 4000 actieve Zuid-Afrikaanse blogs die meer dan 10,5 miljoen pageviews en meer dan 1,8 miljoen unieke gebruikers per maand ontvangen,

"Zuid-Afrika's blogosfeer is bloeiende, tanken micro-publishing gemeenschappen van gelijkgestemde individuen. Dit publiceert de democratie in actie ", zegt Matthew Buckland, General Manager van online uitgeven en social media op 24.com.

Virtuele gemeenschap, echte wereld verbindingen

"Verre van techneuten leven in een techneut wereld, bloggers zijn mensen die ploeteren in een virtuele wereld, maar heel veel waarde echte wereld interactie," merkt Buckland. Terwijl de blogosfeer waarbij actieve betrokkenheid binnen een virtuele gemeenschap, interessant, ongeveer de helft van alle bloggers hebben andere bloggers ontmoet in persoon offline door middel van bloggen.

Groeiende trend: MOB

Volgens de 24.com enquête, bijna driekwart van de respondenten (73,4 procent) hebben deelgenomen aan een bijeenkomst van bloggers, of MOB. Onder degenen die hebben deelgenomen aan een MOB: - 25,9 procent heeft ooit bijgewoond; - 39,9 procent hebben deelgenomen aan meer dan een jaar doch minder dan vijf; en - 34,2 procent heeft deelgenomen aan meer dan vijf MOB.

Stedelijk, wit en volwassen

Volgens de enquête, is er een gelijke verdeling van mannen en vrouwen bloggen, met 58 procent tussen de leeftijden van 25 en 44 en 95 procent met het Engels of Afrikaans als eerste taal. Kaapstad en Johannesburg / Pretoria zijn schijnbaar de epicentra te bloggen in Zuid-Afrika, goed voor meer dan 75 procent van Zuid-Afrika actieve bloggers.

Internet veteranen

Hoewel veel bloggers zijn newbies - met meer dan 20 procent te hebben geblogd voor minder dan een jaar - Zuid-Afrika's blogosfeer omvat momenteel een aantal geavanceerde internetgebruikers met:

- Meer dan twee derde te hebben op het internet al minstens een decennium;

- Een vijfde heeft geblogd voor drie of meer jaren; en

- Meer dan 40 procent ten minste een blog geschreven te hebben voorafgaand aan hun huidige.

Rijke, met kinderen

Onder de respondenten, 42,5 procent meer verdienen dan R20 000 per maand met meer dan 15 procent meer verdienen dan R50 000 per maand. Interessant is dat 58 procent van de Zuid-Afrikaanse bloggers zijn getrouwd of samen te leven en 46 procent van hen heeft kinderen.

Blog voor de lol, geen geld

Bloggen, voor het grootste deel, is momenteel niet over geld verdienen. Volgens de respondenten, 60,7 procent blog om zich te uiten of zich vermaken, terwijl slechts 7,9 procent een commerciële motivatie. Meer dan 88 procent van de respondenten toe te laten tot het maken van geen geld uit hun blogs. Van degenen die geld verdienen met bloggen, ongeveer 85 procent van hen verdienen R1 - 1000 en 15 procent verdient tussen de R1000 en R3000 per maand. Voor zover andere extraatjes gaan, hebben meer dan 24 procent vrije producten, uitnodigingen voor evenementen en / of diensten gratis ontvangen als gevolg van hun blog.

Investeren tijd en passie, geen geld

Het lijkt erop dat bloggen is een online hobby voor de meeste bloggers; een zeer individualistisch stopcontact en een aanzienlijke tijdsinvestering om zich zorgvuldig en met passie te uiten. Sterker nog, meer dan de helft van de bloggers maken 1-5 berichten per week. Hoewel bijna 50 procent van de bloggers bijdragen aan slechts een blog, meer dan 15 procent van de bloggers beweren te dragen aan vier of meer blogs.

Voor zover investeren financieel in hun blogs, over de afgelopen 12 maanden, 83 procent van de Zuid-Afrikaanse actieve bloggers doorgebracht R1 - 2000 en slechts 16 procent besteed R2001 -. 10.000 In termen van de te besteden tijd die betrokken zijn bij het bloggen,

- 65 procent besteden tussen de een tot 10 uur per week op hun blog,

- 52 procent blog gedurende de dag en

- 52 procent van de besteding van tien of meer uur per week hebben kinderen.

Traffic niet belangrijk voor de meeste

Persoonlijke populariteit en het publiek verkeer lijken niet te zijn enorme drivers voor bloggers. Hoewel een vijfde van bloggers beweren dat meer dan 30 reacties ontvangen op hun blog elke week ongeveer 47 procent ontvangen vijf of minder reacties op hun blog elke week. (Een vergelijkbaar aantal opmerkingen worden gemaakt door individuele bloggers op andere blogs in de week.) Slechts ongeveer 5 procent van de bloggers in Zuid-Afrika aanspraak maken op een maandelijkse publiek van meer dan 10 000 hebben. Qua actief genereren van verkeer naar hun blogs, 36 procent van de bloggers toegelaten tot niet te doen. Onder degenen die dat wel doen, de meest populaire blog instrumenten te bevorderen, buiten de mond-tot-mond, zijn lokale diensten, Amatomu (30 procent) en Afrigator (24 procent).

Persoonlijke stijl, tevredenheid

Terwijl de meeste niet veel geld verdienen met bloggen, de meerderheid van de Zuid-Afrikaanse bloggers voelen dat bloggen een positieve invloed op hun leven heeft gehad, met 37,9 procent die aangeeft dat zij persoonlijke voldoening ontlenen aan bloggen en meer dan een vijfde zien hun blog als een ruimte om uiten. In termen van het categoriseren van hun blog:

o 68 procent van de actieve bloggers in Zuid-Afrika zien hun blogs als "persoonlijke";

o 26 classificeren hun blog als "professional" (over hun industrie en beroep); en

o Slechts zes procent deel aan een corporate blog namens hun bedrijf of organisatie.

Interessant is dat bijna een kwart van de respondenten (23 procent) blog in meer dan een van de bovengenoemde categorieën. In termen van stijl, zijn persoonlijkheid bloggers 'uniek blijkt uit hun respectieve blogs, variërend van contemplatieve en eigenzinnige, inspirerende, informatieve en krantenjongen.

"Wat u ook wilt noemen - afzetmogelijkheden voor hedendaagse diarists, schrijvers, hobbyisten, ouders, industrie-experts, critici, activisten, filosofen en waarnemers van de samenleving en trends - blogs zijn self-empowerment en een kans voor individuen om bij te dragen aan de nationale tijdgeest, "voegt Buckland.

Blog platforms en inspiratie

Bijna 40 procent van de respondenten van de enquête gebruiken de 24.com blog platform voor hun blogs, gevolgd door WordPress.org / WordPress.com (29 procent) en Blogger.com (20 procent). In termen van het vinden van materiaal voor hun blogs, terwijl het grootste deel van hun inspiratie uit persoonlijke ervaringen (48%), bloggers hebben meerdere bronnen, waaronder:

- Lokale en internationale media sites, en persberichten (24 procent);

- Lokale en internationale blogs (14 procent);

- Suggesties van vrienden en lezers (10,5 procent); en

- Evenementen bijgewoond (10 procent).

Anonimiteit en nieuwe verbindingen

". Het lijkt erop dat, paradoxaal genoeg, het ontmoeten van mensen offline is een driver voor congregating vrijwel in de blogosfeer" Onder degenen die andere bloggers hebben ontmoet in persoon offline als gevolg van bloggen, het vormen van interactie die zij hebben genoten van onder andere:

- Een nieuwe vriendschap (35,6 procent)

- Gedeelde belangengroepen (24,9 procent)

- Business / professional (24,3 procent)

- Charitatieve / buurtwerk (11,1 procent)

Interessant is dat meer dan 55 procent van de actieve bloggers zich identificeren online. Onder degenen die dat niet doen, de voornaamste redenen voor de resterende anoniem zijn privacy (48 procent), die een aparte online persona (27 procent) en persoonlijke veiligheid (19 procent). Interessant is dat 40 procent van de bloggers die niet hun echte identiteit online vordering gebruik maken van iemand te hebben voldaan als gevolg van bloggen.

De toekomst van SA bloggen

Hoewel een relatief klein deel van Zuid-Afrika's totale online publiek, leden van blogosfeer het land bijdragen aan een aangesloten gemeenschap van gelijkgestemde individuen. Terwijl het publiek voor blogs is momenteel klein is, is het niveau van verfijning van bloggers in het land snel toe. Zo hebben bijna 40 procent video's (hetzij hun eigen of van een videodienst) ingesloten op hun blog (s) en in het afgelopen jaar meer dan 15 procent van de bloggers in Zuid-Afrika een blog post van hun mobiele telefoon hebben gemaakt.

"Bloggen is ingesteld om meer van een mainstream fenomeen worden in de toekomst, vooral omdat betere verdienmodellen ontstaan ​​voor bloggers en als meer betaalbare toegang tot breedband beschikbaar komt. Met een groter publiek, grotere gemeenschappen en steeds diverser deelnemers, zou ik verwachten dat de Zuid-Afrikaanse bloggers om ook meer vrienden, invloed op de meningen van anderen en mobiliseren andere burgers te handelen, spreken en deel te nemen, zowel online als offline, "besluit Buckland.

Via Nieuws 2 4

* UPDATE: IMOD heeft een post vraagtekens bij de juistheid van deze surv ey

** UPDATE 2: Een dia van de oorspronkelijke presentatie . aangegeven dat er geen bloggers verdiend boven de 3000, dit cijfer is eigenlijk 2,9% en de glijbaan is inmiddels bijgewerkt update Slide

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Opmerking: U kunt basic XHTML gebruiken in je reactie. Uw e-mailadres zal nooit worden gepubliceerd.

Abonneren op deze reactiefeed via RSS