Zuid-Afrikaanse bloggen enquêteresultaten vrijgegeven

2008 2 december
door Ismail Dhorat

24.com liep een bloggen enquête tussen 24 oktober en 7 november, bijna 20% van de 5000 actieve bloggers in Zuid-Afrika hebben deelgenomen aan een van de grootste enquête van de blogosfeer. Volgens Arthur Goldstuck van World Wide Worx - Zuid-Afrika's grootste onafhankelijke technologie voor onderzoek en strategie van de organisatie - met ingang van januari 2008 waren er ongeveer 4000 actieve Zuid-Afrikaanse blogs die meer dan 10,5 miljoen pageviews en meer dan 1,8 miljoen unieke gebruikers per maand ontvangen,

"Zuid-Afrikaanse blogosphere is bloeiende, tanken micro-publishing gemeenschappen van gelijkgestemde individuen. Dit is het publiceren van de democratie in actie ", zegt Matthew Buckland, General Manager van online uitgeven en social media op 24.com.

Virtuele gemeenschap, echte wereld verbindingen

"Verre van techneuten leven in een techneut wereld, bloggers zijn mensen die ploeteren in een virtuele wereld, maar veel waarde echte wereld interactie," merkt Buckland. Terwijl de blogosfeer gaat om actieve betrokkenheid binnen een virtuele gemeenschap, interessant, ongeveer de helft van alle bloggers hebben andere bloggers ontmoet in persoon offline door middel van bloggen.

Groeiende trend: MOB

Volgens de 24.com enquête, bijna driekwart van de respondenten (73,4 procent) hebben deelgenomen aan een bijeenkomst van bloggers, of MOB. Onder degenen die hebben deelgenomen aan een MOB: - 25,9 procent heeft ooit bijgewoond; - 39,9 procent hebben deelgenomen aan meer dan één maar minder dan vijf; en - 34,2 procent hebben deelgenomen aan meer dan vijf MOB.

Stedelijk, wit en volwassen

Volgens de enquête, is er een gelijke verdeling van mannen en vrouwen bloggen, met 58 procent tussen de leeftijden van 25 en 44 en 95 procent met het Engels of Afrikaans als hun eerste taal. Kaapstad en Johannesburg / Pretoria zijn schijnbaar de epicentra om te bloggen in Zuid-Afrika, goed voor meer dan 75 procent in Zuid-Afrika actieve bloggers.

Internet veteranen

Hoewel veel bloggers zijn newbies - met meer dan 20 procent te hebben blogged voor minder dan één jaar - Zuid-Afrika's blogosfeer omvat momenteel een aantal geavanceerde internetgebruikers met:

- Meer dan tweederde hebben op het Internet voor ten minste tien jaar;

- Een vijfde heeft geblogd voor drie jaar of langer; en

- Meer dan 40 procent heeft ten minste één blog geschreven vóór de huidige.

Rijke, met kinderen

Onder de respondenten, 42,5 procent meer verdienen dan R20 000 maandelijks met meer dan 15 procent meer verdienen dan R50 000 per maand. Interessant is dat 58 procent van de Zuid-Afrikaanse bloggers zijn getrouwd of samen te leven en 46 procent van hen zijn kinderen.

Blog voor de lol, geen geld

Bloggen, voor het grootste deel, is momenteel niet over het maken van geld. Volgens de respondenten, 60,7 procent blog om zich te uiten en plezier hebben, terwijl slechts 7,9 procent heeft een commerciële motivatie. Meer dan 88 procent van de respondenten toe te laten tot het maken geen geld van hun blogs. Van degenen die geld verdienen aan bloggen, ongeveer 85 procent van hen verdienen R1 - 1000 en 15 procent te verdienen tussen R1000 en R3000 per maand. Voor zover andere extraatjes gaan, zijn er meer dan 24 procent vrije producten, uitnodigingen voor evenementen en / of diensten gratis ontvangen als gevolg van hun blog.

Investeren tijd en passie, geen geld

Het lijkt erop dat bloggen is een online hobby voor de meeste bloggers; een zeer individualistisch uitlaat en een aanzienlijke tijdsinvestering om zich bedachtzaam en hartstochtelijk uit te drukken. Sterker nog, meer dan de helft van de bloggers maken 1-5 berichten per week. Hoewel bijna 50 procent van de bloggers dragen bij aan slechts één blog, meer dan 15 procent van de bloggers beweren te dragen aan vier of meer blogs.

Voor zover investeren financieel in hun blogs, in de afgelopen 12 maanden, 83 procent van de Zuid-Afrikaanse actieve bloggers besteed R1 - 2000 en slechts 16 procent besteed R2001 - 10000. In termen van de tijd inzet betrokken bij bloggen,

- 65 procent besteden tussen de één tot 10 uur per week op hun blog,

- 52 procent blog de hele dag en

- 52 procent van de besteding van tien of meer uur per week hebben de kinderen.

Traffic niet belangrijk voor de meeste

Persoonlijke populariteit en het publiek verkeer niet lijken te zijn enorme drivers voor bloggers. Hoewel een vijfde van bloggers beweren dat meer dan 30 reacties op hun blog ontvangen elke week ongeveer 47 procent ontvangt vijf of minder commentaar op hun blog per week. (Een vergelijkbaar aantal opmerkingen worden gemaakt door individuele bloggers op andere blogs in de week.) Slechts ongeveer 5 procent van de bloggers in Zuid-Afrika aanspraak maken op een maandelijkse publiek van meer dan 10 000 in termen van actief verkeer naar hun blogs, 36 procent van de bloggers toegelaten tot niet te doen. Onder degenen die dat doen, de meest populaire blog bevorderen van instrumenten, buiten de mond-tot-mond, zijn lokale diensten, Amatomu (30 procent) en Afrigator (24 procent).

Persoonlijke stijl, tevredenheid

Terwijl de meeste niet veel geld te bloggen te maken, de meerderheid van de Zuid-Afrikaanse bloggers het gevoel dat bloggen een positieve invloed op hun leven heeft gehad, met 37,9 procent aangeeft dat zij persoonlijke voldoening ontlenen bloggen en meer dan een vijfde zien hun blog als een ruimte zich uiten. In termen van categoriseren hun blog:

o 68 procent van de actieve bloggers in Zuid-Afrika zien hun blogs als "persoonlijke";

o 26 classificeren hun blog als 'professional' (over hun industrie en beroep); en

o Slechts zes procent deelnemen in een corporate blog namens hun bedrijf of organisatie.

Interessant is dat bijna een kwart van de respondenten (23 procent) blog in meer dan één van de bovengenoemde categorieën. In termen van stijl, zijn persoonlijkheden bloggers 'unieke weerspiegeld in hun respectieve blogs, variërend van contemplatieve en eigenzinnig, inspirerende, informatieve en newsy.

"Wat u ook wilt noemen - afzetmogelijkheden voor hedendaagse dagboekschrijvers, schrijvers, hobbyisten, ouders, experts uit de industrie, critici, activisten, filosofen en waarnemers van de samenleving en trends - blogs zijn self-empowerment en een kans voor mensen om bij te dragen aan de nationale zeitgeist, "voegt Buckland.

Blog platforms en inspiratie

Bijna 40 procent van de respondenten van de enquête gebruiken 24.com blog platform voor hun blogs, gevolgd door WordPress.org / WordPress.com (29 procent) en Blogger.com (20 procent). In termen van het vinden van materiaal voor hun blogs, terwijl het grootste deel van hun inspiratie komt uit persoonlijke ervaringen (48%), bloggers hebben meerdere bronnen, waaronder:

- Lokale en internationale media sites en media releases (24 procent);

- Lokale en internationale blogs (14 procent);

- Suggesties van vrienden en lezers (10,5 procent); en

- Evenementen bijgewoond (10 procent).

Anonimiteit en nieuwe aansluitingen

". Het lijkt erop dat paradoxaal genoeg, mensen te ontmoeten offline is een driver voor samenkomen vrijwel in de blogosfeer" Onder degenen die andere bloggers in persoon hebben ontmoet offline als gevolg van bloggen, de aard van de interacties die zij hebben genoten onder andere:

- Een nieuwe vriendschap (35,6 procent)

- Gedeelde belangengroepen (24,9 procent)

- Zaken / professionele (24,3 procent)

- Charitable / opbouwwerk (11,1 procent)

Interessant is dat meer dan 55 procent van de actieve bloggers zich identificeren online. Onder degenen die dat niet doen, de belangrijkste redenen voor de resterende anoniem zijn privacy (48 procent), die een aparte online persona (27 procent) en persoonlijke veiligheid (19 procent). Interessant is dat 40 procent van de bloggers die niet hun echte identiteit online vordering niet gebruiken om iemand als gevolg van bloggen voldaan.

De toekomst van de SA bloggen

Hoewel een relatief klein deel van Zuid-Afrika's totale online publiek, de leden van de blogosfeer van het land bij te dragen in de richting van een aangesloten gemeenschap van gelijkgestemde individuen. Terwijl het publiek voor blogs momenteel klein wordt het niveau van verfijning van bloggers in het land snel toe. Zo hebben bijna 40 procent video's (hetzij hun eigen of van een videodienst) ingesloten op hun blog (s) en in het afgelopen jaar meer dan 15 procent van de bloggers in Zuid-Afrika hebben een blog post van hun mobiele telefoon gemaakt.

"Bloggen is ingesteld om meer van een mainstream fenomeen geworden in de toekomst, met name een betere verdienmodellen ontstaan ​​voor bloggers en zo meer betaalbare toegang tot breedband beschikbaar. Met een groter publiek, grotere gemeenschappen en steeds diverser deelnemers, zou ik verwachten dat Zuid-Afrika's bloggers om ook meer vrienden, invloed op de meningen van anderen en het mobiliseren van andere burgers te handelen, spreken en deel te nemen, zowel online als offline, "concludeert Buckland.

Via News 2 4

* UPDATE: IMOD heeft een post vraagtekens bij de juistheid van deze surv ey

** UPDATE 2: Een dia op de oorspronkelijke presentatie aangegeven dat er geen bloggers verdiend boven de 3000, Dit cijfer is eigenlijk 2,9% en de glijbaan is inmiddels bijgewerkt. Bijgewerkt Slide

Nog geen reacties

Laat een antwoord achter

Opmerking: Je kunt eenvoudige XHTML in uw opmerkingen. Uw e-mailadres zal nooit worden gepubliceerd.

Abonneren op deze reactiefeed via RSS